Test Rapport

Test 8, 21.05 - 2003

Hva vi ville oppnå?

Denne testen skulle foregått mandag 19, men da var cdebconf såppas ustabil at det ikke var mulig å installere systemet.
Vi ville teste om det blir laget en ny bruker under installajsonen. Den skulle også se om brukerrettighetene er satt opp slik vi ønsker det, dvs at kun eieren har lese og skriverettigheter til filer. Vi ville også se om nettverkskortet nå kobler seg opp under oppstarten. Det er i tillegg laget nye partisjonstabeller. Det er ikke nødvendig å teste standaloneextra fordi det er på standalone delen endringene skjer.



Hva som skjedde

Pga ny cdebconf struktur fra debian virker ikke lenger installasjonen feilfritt. Under første del av installasjonen får jeg feilmelding om at “modprobe -v pcnet32” og “modprobe -v ide-scsi” feiler under kjøring.
Installasjonen fortsetter etterpå. De nye partisjonstabellene blir funnet og brukt. Vi blir bedt om å lage en ny bruker. Denne blir laget, og tester i etterkant viser at denne er opprettet med hjemeområde. Installasjonen avslutter med en feilmeldingen “error: ./76skolelinux-config: failed to run /usr/bin/dexconf” dexconf har med X oppsettet å gjøre. Dette hadde ingenting å si for vår testing. Vi var ikke avhengig av det grafiske for å finne ut om endringene virket. Den nye brukeren har ikke sikkerhetsoppsettet vi ønsket.



Hva må fikses





Logg fra standalone