Får ikke startet OpenOffice

Veldig ofte opplevde vi på Holmlia skole at OpenOffice versjon 1.0 ikke ble avsluttet skikkelig. Det vil si at OpenOffice fortsatte å gå selv etter at brukeren hadde logget ut. Resultatet var at neste gang brukeren logget inn gikk det ikke å starte OpenOffice. Brukeren måtte først kjøre 'kill -9' på den aktuelle OpenOffice-prosessen. Dette er ikke en tilfredsstillende fremgangsmåte. Det riktige hadde vært at alle OpenOffice-prosesser ble avsluttet når brukeren logget ut, eller tynnklienten ble slått av.

Grunnet feilen var det ikke uvanlig å finne at omtrent halvparten av de som hadde brukt OpenOffice hadde prosessen gående selv etter at de hadde logget ut. Med litt hjelp kan man sørge for at OpenOffice virkelig avsluttes ved utlogging. Vedlagt skript tar også knekken på alle andre prosesser som eventuelt henger igjen. NB! Vi håper at feilen er fikset i OpenOffice 1.1. Vi vil oppdatere siden når vi har fått tilbakemeldinger om hva som virker.

Legg inn kill-skriptet

Her er et lite skript som gjør jobben:

#!/bin/bash

#Dette skriptet lagres f.eks på /usr/bin/avslutt.sh

#husk chmod 755 /usr/bin/avslutt.sh

KILL=/usr/bin/pkill

# root lar vi gjøre som han vil

[ -x $KILL ] || exit

[ "$1" -a "$1" != "root" ] || exit

# først er vi høflige

$KILL -u $1

#så venter vi 5 sekunder

sleep 5s

#så tar vi skikkelig kverken på dem

$KILL -9 -u $1

Så for at dette skriptet skal bli utført hver gang en bruker logger ut, så legges følgende linje til i fila /etc/kde2/kdm/Xreset

/usr/bin/avslutt.sh $USER

Av Klaus Ade Johnstad 16. februar 2004