Salgstempo med billig-pc

Dagens Næringsliv (9. nov 2004 side 12-13):

Bildetekst: LETT LØSNING. Einar Schwaiger i Tempo Telesalg mener Linux gir mulighet for å bygge opp mange arbeidsplasser uten tunge investeringer. Foto Per Thrana.

OSLO: - Jeg vil nesten si det er galskap å investere i en Windows-pc til hver ansatt når man kan ta i bruk en mer kostnadseffektiv løsning.

Det sier daglig leder Einar Schwaiger i Tempo Telesalg. Han og broren Eivind startet for seg selv for tre måneder siden. Forretningsideen er å drive telemarketingsalg av produkter og tjenester på oppdrag for andre.

Bedriften har callcenter på Rena med 30 ansatte. Ingen av selgerne har pc med Windows, men en ribbet pc med nettverkskort. Disse arbeidsstasjonene jobber mot en sentral Linux-server.
- Vi valgte Linux fordi som nyetablert bedrift må man holde kostnadene nede. For oss ville Windows bli for dyrt, sier Schwaiger.

Men heller ikke Tempo Telesalg kommer helt utenom Windows. Selgernes system for datastyrt oppringing "snakker ikke" med Linux. Derfor må Linux-serveren sende et signal til en Windows-server for at dette skal virke.

Til neste år regner Tempo Telesalg med å utvide med flere selgere. Da kjøper bedriften nye tomme pc-er - også kalt tynne klienter - til 1200 kroner stykk.
- At dette er kostnadseffektivt og driftssikkert er den største fordelen. Men det er klart vi var usikre på hvordan dette ville gå. Etter tre måneder ser vi at det virker, sier Schwaiger.

De fleste Linux-brukerne er å finne i skolesektoren. Tempo Telesalg har også valgt Skolelinux-løsningen. Leverandøren er InOut-Data.
- Novells tilbud høres interessant ut, men vi har sålangt alt vi trenger, sier Schwaiger.

Avskriften av den Skolelinux-aktuelle artikkelen i DN er gjort av Knut Yrvin (9. november 2004).